Camping Hossan Lumo, Lumontie 3 (ent. hossantie 278B), 89920 Ruhtinansalmi, Finland
info@hossanlumo.fi, +358500166377  
facebook   instagram vari

Camping Hossan Lumo

Leirintäalueemme sijaitsee rauhallisella paikalla, kauniin Hossanjärven rannalla. Mökkimajoituksen ja leirintäaluepalvelujen lisäksi löydät alueeltamme kesäkaupan ja kahvilan sekä välinevuokrauspalvelun. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon ympäristön ja noudatamme kestävän matkailun periaatteita. Tervetuloa nauttimaan Hossan kansallispuiston upeista maisemista meillä majoittuen!

HOSSA

Hossa on hienon erämaan ohella vanhaa kulttuuriseutua. Värikallion esihistorialliset kalliomaalaukset on suosittu retkeilykohde. Upeat harjumaisemat, puhtaat vesistöt ja helppokulkuinen mäntymetsäinen maasto sekä hyvin merkityt monipuoliset vaellus- ja hiihtoreitit kutsuvat kulkemaan. Erämaakämpät ja laavut hoidettuine tulentekopaikkoineen tarjoavat vaeltajalle taukopaikan. Hossan kansallispuisto on hoidettu ja turvallinen lapsiperheillekin. Liikuntarajoitteiset on myös otettu huomioon. Lisätietoja Kansallispuiston reiteistä ja palveluista löydät täältä.

TOIMINTAA LÄPI VUODEN

Jylhän kaunis talvimaasto kutsuu lumikenkäilijöitä, Fat bike-pyöräilijöitä, moottorikelkkailijoita ja pilkkijöitä. Rannastamme on helppo lähteä talviselle seikkailulle järvenjäätä pitkin. Liukulumikengät jalassa on helppoa kulkea syvemmässäkin lumessa ja niillä on myös hauskaa laskea harjua pitkin alas! Pilvettöminä öinä voi ihastella tähtitaivasta ja revontulia ilman valosaastetta.

Kanoottiretkillä aistit erämaan uudella tavalla ja SUP-laudan päältä pääset ihastelemaan rauhoittavaa järvimaisemaa hieman korkeammalta. Alueen kirkasvetiset järvet ja kosket houkuttelevat kalastajia ympäri vuoden. Vesistöalueelta pyydetään mm. lohikalaa (taimenta, harjusta ja kirjolohta). Sukeltajille on myös oma toimintalaituri huoltotiloineen Luontokeskuksen läheisyydessä. 

Loppukesällä hillasuot ja marjaisat metsät kutsuvat marjastajia. 

TOIMINTA - PALVELUT

  • 11 mökkiä, joista 5 talvikäytössä
  • Caravan- ja telttailualue tasaisella kangasmaastolla järvinäkymin. Huoltorakennus käytössä 1.6.-31.10. (sulan maan aikaan).
  • kesäkahvio
  • elintarvikemyymälä (keskiolutoikeudet) sekä matkamuistot ja kalastustarvikkeet (avoinna 1.4. - 29.10.)
  • välinevuokraus
  • rantasauna (tällä hetkellä EI käytössä. Rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi 2017-2018 talven aikana)
  • hyvä uimaranta, joka soveltuu hyvin myös lapsille

logo pysty nega

Lumontie 3 (ent. hossantie 278 B), 89920 Ruhtinansalmi

Soita +358 500 166 377  tai laita sähköpostia info@hossanlumo.fi

WT finland laatikko

lonp logot rgb valk negatiivi