Aktiviteetit

 

PATIKOINTI JA RETKEILY

Kansallispuiston alueelta löytyy noin 90km hoidettuja patikointi- ja retkeilyreittejä. Reitit ovat pääsääntöisesti helppokulkuisia ja soveltuu hyvin päiväretkeilyyn, mutta reittejä yhdistelelmällä onnistuu myös useamman päivän vaellukset.

MAASTOPYÖRÄILY

Hossa tarjoaa erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn. Kattavasta maastopyöräilyreitistöstä löytyy niin aloittelijalle kuin jo kokeneemmallekkin pyöräilijälle sopivia reittejä. 

MELONTA

Hossan lukemattomat järvet ja joet takaavat erittäin mieluisan melontakokemuksen kaiken tasoisille melojille. Hossan Lumon rannasta pääsee tekemään joko leppoisan päiväretket Hossanjärvelle tai vaikka jatkamaan pidemmälle alas Hossanjokea aina Juntusrantaan asti! Tervetuloa tutustumaan Hossan upeisiin melontareitteihin!

SUP-LAUTAILU

Myös SUP-laudan päältä pääsee ihastelemaan Hossan kauniita maisemia vedeltä päin, tosin hieman korkeammalta kuin kajakilla tai kanootilla. Hossan järvet ja lammet ovat usein tyyniä, joka antaa upeat puitteet SUP-lautailulle! Lisätietoja saatte meiltä.

KALASTUS

Hossaa on usein kehuttu kalamiehen paratiisiksi, eikä suotta! Useat innokkaat kalastajat palaavat vuosi vuodelta kalastamaan Hossan koskille ja kirkasvetisille lammille. Muistathan tutustua kalastuslupa-asioihin ja vesistöihin ennen kalalle lähtöä.

HIIHTÄMINEN

Hossan kansallispuistossa ja sen ympäristössä on noin 40km retkihiihtolatuja. Camping Hossan Lumon pihasta lähtee latu, joka liittyy muuhun latuverkostoon. Retkihiihtolatureitistö löytyy Metsähallituksen latukartastaHuom. vesistöjen ylitse menevät reitit tehdään vasta jäätilanteen niin salliessa.

 

 

HOSSAN POROPUISTO

Porotila, tilausravintola, kahvila

  • Keittolounas päivittäin kesäkuukausina
  • Herkulliset pororuoat etukäteen tilattuna
  • Etäisyys Hossan Lumosta: 2,5km
  • www.hossanporopuisto.fi

AROLA MAATILA- JA ERÄLOMAT

Karhunkatselu- ja kuvaussafarit

  • Ajankohta: huhtikuun puolivälistä elokuun puoleenväliin
  • Etäisyys Hossan Lumosta: 37km
  • www.arolabear.fi

HOSSAN KARHUT

Karhunkatselu- ja kuvaussafarit

 

Lisätietoja Hossan alueen palveluista löytyy sivulta www.hossa.fi

logo pysty nega

Lumontie 3 (ent. hossantie 278 B), 89920 Ruhtinansalmi

Soita +358 500 166 377  tai laita sähköpostia info@hossanlumo.fi

#hossanlumo @hossanlumo

WT finland laatikko

lonp logot rgb valk negatiivi